Kan man få trening på resept?

Har du møtt på noen som sier de trener på resept og lurer på hvordan det er mulig? Spondylitten har sjekket regelverket for treningsresepter.

Tekst: Trine Dahl-Johansen

Jevnlig trening er viktig for mennesker med inflammatoriske revmatiske sykdommer. Både styrke, bevegelighet og kondisjon er essensielle faktorer for at vi skal kunne spille på lag med sykdommen.

Men trening i organiserte former koster penger, og mange har ikke råd til årsabonnement på et treningssenter. Noen ønsker også variasjon i treningen, og da kan det fort bli en anselig sum penger for å holde seg i form.

Gratis trening?

Undertegnede har flere ganger møtt på mennesker som forteller at de har fått gratis trening på resept, eller at de har hørt om de som trener på resept, men ingen har kunnet si noe om hvordan det har vært mulig å få til. Legen min har imidlertid tilbudt meg «treningsresept» på treningssenteret tilknyttet legesenteret hun jobber på. Men det var kun tilbud om litt redusert pris på en måneds medlemskap og hjelp av en personlig trener et par ganger. Det er jo en kortsiktig løsning, som ikke helt dekker behovet til en med kronisk sykdom og jevnlig treningsbehov.

LES OGSÅ: Hvorfor er trening viktig for revmatiske pasienter?

Du må være innlogget for å kunne lese alt innholdet i denne artikkelen. Logg inn her, eller Klikk her for å bli medlem.