Revmatikere som trener i utebasseng med pøller over hodet på Gran Canaria

Ny refusjonsordning – Pasientene må skaffe dokumentasjonen

Fra 01.01.11 ble refusjonsordningen for fysioterapi i utlandet endret. Den nye ordningen var mye omstridt før den trådte i kraft, og førte til usikkerhet rundt hva man får dekket. I tillegg vil man ikke lenger kunne få refusjon for behandling utenfor EØS-området.

Tekst: Tone Rossly

Den tidligere ordningen sikret dekning i form av forhåndsgodkjenning av fysioterapibehandling på steder som hadde refusjonsavtale med Norge. Man kunne ha med rekvisisjon for inntil 24 behandlinger og behandlingsstedet krevde selv inn refusjon for behandlingen.

Må legge ut kostnaden

Fra 01.01.11 må man selv legge ut for fysioterapibehandling i utlandet, og mulighet for refusjon gjelder kun innen EØS-området. Den nye refusjonsordningen innebærer at man som pasient selv må dekke hele kostnaden for behandling, og deretter søke refusjon fra HELFO. Det gis ikke forhåndsgodkjenning, så man kan aldri være hundre prosent sikker på at man får refundert alle utgiftene til behandling. En stor risiko for mange, da det er en stor kostnad å betale behandlingen fullt ut selv.

LES OGSÅ: Fortsatt forskjellsbehandling i refusjonsordningen

Du må være innlogget for å kunne lese alt innholdet i denne artikkelen. Logg inn her, eller Klikk her for å bli medlem.