To nakne kvinner omslynget i en seng

– Ikke slutt med sex!

Hvordan løser de med spondyloartritter og lignende sykdommer det å ha sex? Noen av våre lesere deler her erfaringer om stillinger og hvordan sykdommen påvirker sexlivet deres.

Tekst: Trine Dahl-Johansen

– Jeg liker best å ligge på siden når vi har samleie og at han kommer inn i meg fra en litt skrå vinkel. Da kan jeg hvile benet mitt over hans hofte. Da slipper jeg å ha hele tyngden hans oppå meg og orker å ha sex selv om kroppen verker litt. Det fungerer også fint å ligge på et bord i riktig høyde, så han kan stå mens jeg har bena over skuldrene hans. Da kan jeg ligge i ro, og smertene i korsryggen blir ikke trigget. Jeg tror nok vi har like mye sex som før, men vi har funnet litt andre måter å gjøre det på etter at jeg ble syk. Og viktige ingredienser har blitt hender og munn, siden det er mindre smertefullt, forteller en kvinnelig leser.

LES OGSÅ: Champions of the world!

Du må være innlogget for å kunne lese alt innholdet i denne artikkelen. Logg inn her, eller Klikk her for å bli medlem.